Tobias

2005-05-25
51.5 cm, 21.5 kg

Tobias är en blandning mellan Border Collie och Engelsk Springer Spaniel och vilken lyckad liten blandning! Han har ett bra humör och är smidig och tålig. Som valp var han mycket lätt att ta hand om och han lämnade ingen förstörelse efter sig. Tobias har lärt mig det mesta jag kan om hundar och hundträning och han är den som har hållit mitt hundintresse levande och gjort det ännu större.

Vi har tävlat i agility tillsammans, dock klarade vi aldrig någon felfri runda. Men kul hade vi ändå! Han är kanske inte perfekt, men för mig är han perfekt. Vad gör det om han drar i kopplet emellanåt eller stjäl en bulle här och där, så länge vi förstår varandra och är glada ihop. Tobias är min första hund och han har varit vid min sida under de jobbigaste stunderna av mitt liv. Han är en snäll, trogen och älskvärd vän, min allra bästa vän, och vi har en ömsesidig förståelse gentemot varandra.

Under sommaren 2012 konstaterades det att Tobias har artros i boglederna och i september samma år genomgick han en artroskopi för att kontrollera det faktiska läget. Det mesta av hans ledbrosk är borta och båda boglederna var kraftigt inflammerade så Tobias fick kortison på båda sidorna och det hjälpte mycket. Det händer att han haltar ibland och han har då fått en tablett som är både smärtstillande och antiinflammatorisk och sedan har han blivit bra igen inom några dagar.

Artrosen medför såklart att han inte får utsätta sin kropp för påfrestande aktiviteter längre men han får springa lös och busa som vanligt och är gärna med och gör sina tricks ibland. Slutsatsen jag har kunnat dra med tanke på allt detta är att så länge inflammationen hålls borta så har inte ont utan är hur fin som helst och så länge som det förblir såhär så skall han få gå vid min sida som han alltid har gjort.

Då Tobias och Marvin är en enda stor krasch i personligheter så har Tobias efter två års kämpande fått flytta till en väninna i Simrishamn där han lever lyxliv som ensamhund med odelad uppmärksamhet, gos och promenader efter hans vilja. Men han kommer alltid att vara min och är alltid välkommen hem om det behövs!


Galleri